Blog

2 Articles

Uncategorized

Koffie en bier: hoe werkt dat?

Posted by admin on
Koffie en bier

Onlangs kwam ik een geweldig artikel tegen met de titel “Koffie versus bier: welke drank maakt je creatiever?” Mikael Cho, een blogger en mede-oprichter van Ooomf.

In het artikel beschrijft hij wetenschappelijk hoe koffie en bier je hersenen beïnvloeden. Het was zo interessant dat ik besloot om een infographic te maken op basis van zijn artikel.

Ik wist niet waar ik vandaag over zou gaan schrijven.

Als dit gebeurt, neem ik normaal een espresso kopje om de ideeën te laten stromen, maar gedurende de laatste paar dagen in Montreal mag niemand het water drinken vanwege een bacterielekkage, wat ook betekent dat er geen koffie is.

Dus in plaats daarvan pakte ik het volgende beste ding om me op weg te helpen – een biertje.

Dit vroeg me af wat koffie en bier was en welke me zou helpen om creatiever te zijn en werk gedaan te krijgen. Hopelijk helpt dit je om te beslissen wanneer het het beste is om die triple shot espresso of ijskoud brouwsel te krijgen.

Wat is creativiteit eigenlijk?

Vanuit wetenschappelijk perspectief is creativiteit je vermogen om iets origineels te bedenken vanuit verbindingen tussen reeds bestaande ideeën in je hersenen.

Deze verbindingen worden bestuurd door neurotransmitters zoals adenosine, die uw hersenen waarschuwt wanneer uw energie opraakt en reageert door de verbindingen tussen neuronen te vertragen door zich te binden aan adenosinereceptoren.

Adenosine lijkt op de batterijstatusmonitor van je hersenen. Zodra uw energieniveaus laag worden, waarschuwt adenosine uw hersenen en begint het de werking van de hersenen te vertragen.

Daarom begin je na een paar uur intensief werken moe te worden, alsof je hersenen geen sap meer hebben.

De enige manier om het op te laden is om een ​​pauze te nemen; tenzij je een geheim wapen bij de hand hebt.

Je brein op koffie

koffie en brein

Elke koffiedrinker kent de gevoelens na het drinken van een vers kopje Java.

Ik weet dat ik meer gefocust ben nadat ik een latte of espresso heb gehad.

Als ik een gesprek met iemand heb, lijken woorden zonder pauzes, ums of ahs te vloeien.

Als ik schrijf, stoppen mijn vingers nooit met typen.

Dit gebeurt omdat cafeïne adenosine receptoren blokkeert, voorkomt dat adenosine zich aan zijn receptoren bindt en je hersenen laat denken dat je veel energie hebt.

Dit effect treedt op binnen slechts 5 minuten na het drinken van uw koffie uit uw koffiezetapparaat bonen.

Wanneer adenosinereceptoren worden geblokkeerd, mogen chemicaliën die de prestaties van uw neurale activiteit verhogen, zoals glucose, dopamine en glutamaat, overuren maken.

Dus hoewel je misschien het gevoel hebt dat koffie je meer energie geeft, is het gewoon je lichaam vertellen dat je energiereserves goed zijn om te gaan, zelfs nadat ze al lang weg zijn.

Koffie is als een flessenraket

Het piekeffect van cafeïne op uw lichaam treedt op tussen 15 minuten en 2 uur nadat u het heeft verbruikt.

Wanneer cafeïne uit uw koffie in uw bloedbaan komt, wordt u alerter door een toename van de productie van de hormonen adrenaline en cortisol.

Het probleem is dat als deze overstimulatie van adrenaline en cortisol te vaak voorkomt, je bijnieren, die adrenaline absorberen om je energiek te laten voelen, geleidelijk aan meer adrenaline nodig hebben om je hetzelfde ‘pick-me-up’-gevoel te geven zoals eerder.

Toen onderzoekers van Johns Hopkins University keken naar lage tot matige koffiedrinkers (zo weinig als een 14-ounce mok per dag), ontdekten ze dat zelfs deze kleine hoeveelheid koffie ervoor kan zorgen dat je lichaam een ​​tolerantie voor cafeïne ontwikkelt en er meer van nodig heeft om dezelfde stimulatie te krijgen.

Net als de sensatie van het aansteken van een flessenraket en deze binnen enkele seconden allemaal zien exploderen, zijn de goede gevoelens van koffie van korte duur en al snel heb je nog een hit nodig om je weer goed te voelen.

Uncategorized

DE OORSPRONG VAN WOLF BROUWERIJ

Posted by admin on
DE OORSPRONG VAN WOLF BROUWERIJ
DE OORSPRONG VAN WOLF BROUWERIJ

Het verhaal van onze brouwerij begon in 2003. Peter Van der Borght besloot zijn droom te volgen en zijn eigen bier te brouwen. Na een tijdje werd hij vergezeld door drie vrienden. Op 13 mei 2008 richtten Peter Van der Borght, Luc Sempels, Jo Discart en Paul Van der Borght Brewery Wolf Belgium op. Kort daarna trad Bart Maryssael toe tot de groep. In de loop der jaren besloten Paul, Luc en Jo hun eigen weg te gaan en dus zijn Peter en Bart vandaag het team achter de brouwerij.

BROUWERIJ WOLF

Wolf Brewery verwijst in de eerste plaats naar het mysterieuze, gevaarlijke en archaïsche roofdier dat eeuwen geleden in onze regio leefde, in het Latijn wolf of canis lupus genoemd. Maar elke bierliefhebber weet dat de Latijnse naam voor hop ook verwijst naar het bovengenoemde archaïsche dier: humulus lupulus. Peter en zijn vrienden willen gevaarlijk heerlijke bieren brouwen met het unieke wolfachtige karakter.

Ons logo en onze naam weerspiegelen het jonge en dynamische karakter van ons bedrijf en zijn hedendaagse producten.

Stel je een wolf voor die plotseling uit het bos verschijnt om zijn prooi te vangen. Terwijl u onze Wolf-bieren proeft, ervaart u hetzelfde mysterieuze en verrassende gevoel.

Wolven leven in roedels en hebben elkaar nodig om te overleven. Samenwerking is uiterst belangrijk. Daarom nodigen wij u uit om samen met uw vrienden en familie van onze bieren te genieten. De mysterieuze en typische smaak van onze bieren transformeert elk speciaal moment in een onvergetelijke ervaring voor de mensen die er deel van uitmaakten.

Wolven verschijnen in verschillende vormen. Ze kunnen donker of wit zijn, maar het zijn allemaal sterke dieren met een typisch karakter, die eeuwenlang de oerkrachten van de natuur hebben overleefd. U vindt dezelfde variëteit in onze bieren: Wolf 7, hartig blond, Wolf 8, verkozen donker bier en Wolf 9, sterk amberbier. Tegelijkertijd onderscheiden al onze bieren zich door hun typische en unieke smaak.